Sałatka z kurczakiem, rukolą, żurawiną i czosnkowymi grzankami

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatka z dodatkiem mięsa i grzanki zawsze są dobrym pomysłem. Do swojej sałatki dodałam suszoną żurawinę, co świetnie przełamuje smak i nadaje jej oryginalności.

Składniki:

  • Sałatka:
    1 opakowanie mixu sałat
    1 opakowanie rukoli
    2 filety z kurczaka
    150g twardego sera cheddar
    100g suszonej żurawiny
    2 francuskie sosy sałatkowy
    olej
    sól, pieprz, papryka wędzona

    Grzanki:
    1 bagietka, u mnie pelnoziarnista
    50g masła
    2-3 ząbki czosnku
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kurczakiem, rukolą, żurawiną i czosnkowymi grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w kostkę. Posypujemy solą, pieprzem i papryką, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
  • 2. Łączymy ze sobą mix sałat, rukolę, starty na małych oczkach ser cheddar i żurawinę. Sosy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, wlewamy do sałatki, mieszamy. Odstawiamy na minimum 15 minut.
  • 3. Bagietkę kroimy wszerz na kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę, wraz z solą dodajemy go do masła. Masłem smarujemy każdą kromkę. Zapiekamy przez około 7-10 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować