Najczęściej z sałatek z kurczakiem robię gyrosa. Tym razem postanowiłam coś zmienić i dodałam mieszankę warzyw chińskich. Wyszła pyszna sałatka, która sprawdzi się świetnie na imprezowym czy też świątecznym stole i nie tylko.
40 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
mieszanka chińska mrożona(u mnie z biedronki 750 g)-pół opakowania
mała kapusta pekińska
majonez-3 łyżki
sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do kurczaka
Sałatka z kurczakiem po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do kurczaka.
2. Kurczaka i warzywa usmażyć oddzielnie na niewielkiej ilości oleju. (warzywa przyprawić solą, pieprzem i papryką, smażyć ok 15 minut). Przełożyć do miski i ostudzić.
3.Kapustę poszatkować, umyć na sitku i odsączyć, dodać do reszty składników.
4. Wymieszać wszystko z majonezem, doprawić jeszcze do smaku. Odstawić aby sałatka się przegryzła.
Smacznego.
Komentarze