Sałatka z kurczakiem po chińsku

4.5 (156 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Najczęściej z sałatek z kurczakiem robię gyrosa. Tym razem postanowiłam coś zmienić i dodałam mieszankę warzyw chińskich. Wyszła pyszna sałatka, która sprawdzi się świetnie na imprezowym czy też świątecznym stole i nie tylko.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    mieszanka chińska mrożona(u mnie z biedronki 750 g)-pół opakowania
    mała kapusta pekińska
    majonez-3 łyżki
    sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Sałatka z kurczakiem po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do kurczaka.
    2. Kurczaka i warzywa usmażyć oddzielnie na niewielkiej ilości oleju. (warzywa przyprawić solą, pieprzem i papryką, smażyć ok 15 minut). Przełożyć do miski i ostudzić.
    3.Kapustę poszatkować, umyć na sitku i odsączyć, dodać do reszty składników.
    4. Wymieszać wszystko z majonezem, doprawić jeszcze do smaku. Odstawić aby sałatka się przegryzła.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować