Sałatka z kurczakiem i kolorowymi ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na marynatę wymieszać - majonez, musztardę, olej kukurydziany, sól i pieprz. Opłukane i osuszone filety dokładnie pokryć marynatą i odstawić w chłodne miejsce na minimum 5 godzin.
2.Ziemniaki ugotować (najlepiej dzień wcześniej) - ostudzone pokroić na mniejsze kawałki. Szparagi ugotować w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie i pokroić każdego na trzy części. Pokroić cebulę, jabłko i dymkę.
3.Kurczaka zgrillować (najlepiej na normalnym grillu) i pokroić w cienkie paseczki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodać orzeszki piniowe.
4.Przygotować dressing z musztardy, octu jabłkowego, przyprawić cukrem, solą i pieprzem. Polać sałatkę. Podawać z grillowaną kolbą kukurydzy.
Komentarze