Sałatka z kurczakiem i brzoskwiniami na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Przygotować sos: w małym słoiczku wymieszać oliwę z oliwek z octem balsamicznym i miodem. Dodać czosnek zmiażdżony przez praskę i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać.
2. Pierś z kurczaka pokroić w paski, przyprawić solą i pieprzem. Można dodać ulubione przyprawy do kurczaka. Usmażyć na złocisty kolor na patelni z oliwą z oliwek. Smażyć krótko.
3. Brzoskwinie zalać wrzątkiem, potem zanurzyć w zimnej wodzie na parę sekund. Zdjąć skórkę i pokroić w pół talarki. Liści z buraków wymieszać z sosem, wyłożyć na talerz. Na wierzch wyłożyć usmażony kurczak i pokrojone brzoskwinie. Podawać do stołu na ciepło. Smacznego!
Komentarze