Sałatka z kurczakiem, fasolą i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, oprószyć przyprawą do gyrosa i skropić całość olejem. Następnie upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pierś z kurczaka piec ok. 20-25 minut. Potem wystudzić. Następnie przygotować sos czosnkowy. Jogurt wymieszać z majonezem. Czosnek drobno posiekać i dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. Sałatę umyć i porwać na kawałki. Dodać do niej pokrojony w większą kostkę ogórek. Następnie pomidorki pokrojone w ćwiartki i odsączoną czerwoną fasolę. Na końcu dołożyć pokrojonego w kostkę upieczonego kurczaka. Na suchej patelni uprażyć słonecznik i wystudzić. Sałatkę zalać sosem czosnkowym i posypać na wierzchu prażonym słonecznikiem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Komentarze