Sałatka z kukurydzy, selera i ananasa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczna surówka na świąteczny stół i nie tylko.

  • 15 min

Składniki:

  • Sałatka z kukurydzy, selera i ananasa



    SKŁADNIKI: 4 osoby; czas przygotowania 15 minut

    1 słoiczek selera konserwowego 280 g
    kukurydza z puszki 380 g (odłożyć 4 łyżki kukurydzy do dekoracji)
    4 plastry ananasa ( naturalny lub z puszki)
    250 g mozzarelli
    4 jajka (ugotowane na twardo)
    plaster cebuli (opcjonalnie)
    3-4 łyżki majonezu
    sól, pieprz

    Do dekoracji 4 łyżki kukurydzy, owoce pęcherzycy, listki bazylii.

Sałatka z kukurydzy, selera i ananasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE:
    Ananasa pokroić w kostkę, selera odcedzić, mozzarellę zetrzeć na tarce, jajka ugotowane na twardo obrać i rozdrobnić widelcem, plaster cebuli pokroić w drobną kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać w salaterce z majonezem, przyprawić solą i pieprzem.
    Ułożyć na półmisku lub w salaterce, udekorować kukurydzą, owocami pęcherzycy i świeżą bazylią.
    Podawać do wędlin i pieczywa.



    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy