Przepis mojego syna,będąc teraz w Polsce zrobił ją, bym spróbowała ,takie niby nic ,a wyszła wspaniała. Mam nadzieję ,że i Wam posmakuje:)
30 min
Składniki:
Puszka fasolki czerwonej
• Puszka kukurydzy( u mnie w moim wykonaniu słoiczek)
• Por biała część około 20cm
• Majonez 2-3 łyżki
• Musztarda ostra 2 łyżki
• Ser cheddar 15 dkg
• Pieprz i sól do smaku
• Cebula czerwona 1szt.średnia
Sałatka z kukurydzy, czerwonej fasolki, pora i sera cheddar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora pokroić w cieńkie piórka.Kukurydzę i fasolkę odcedzić ,tą kukurydzę z puszki jak i fasolkę przepłukać gotowaną zimną wodą.
Ser pokroić w drobną kostkę.
Wszystko wymieszać z dodatkiem majonezu,musztardy i przypraw.
Dać do lodówki na pół godz.by smaki się przegryzły.
Komentarze