do przygotowania w mig, nie wymaga wiele pracy a smakuje bardzo dobrze
30 min
Dla 4 osób
Składniki:
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1 większy pomidor
1 pęczek szczypiorku
2 łyżki oleju rzepakowego
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z 1/2 cytryny
Sałatka z kukurydzą, fasolą i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kukurydzę, fasolę i tuńczyka odsączyć z zalewy. Tuńczyka podzielić za pomocą widelca na mniejsze kawałki. Pomidora opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać. Olej wymieszać z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Polać sosem i dokładnie razem wymieszać. Przed podaniem sałatkę schłodzić.
Komentarze