Idealna kolacja we dwoje. Ideał! Walentynki? Urzekniecie drugą połówkę. Dalej! Zapisujcie i testujcie. Czekamy na Wasze opinie. Nas po prostu zniewoliła.
60 min
Łatwy
Składniki:
1 szalotka
1 garść czarnych oliwek
150 g pomidorków
500 g krewetek w pancerzu
2 łyżki kaparów
160 g miksu sałat
1 jajko
1 mango
Sos:
50 ml oleju z pestek winogrona
1 łyżka musztardy angielskiej
1 łyżka miodu lipowego
1 łyżeczka przyprawy do sałatek od Prymat
3 wiórki soli wędzonej
Sałatka z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szalotkę kroimy w piórka.
Oliwki kroimy w krążki.
Pomidorki kroimy wg naszych upodobań. U nas w połówki i ćwiartki.
Jajko gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
Mango kroimy w kostkę.
Kapary odcedzamy.
Krewetki smażymy w pancerzu na rozgrzanym oleju, obieramy, oczyszczamy i kroimy na kawałki.
Sos:
Olej, musztardę, miód, przyprawę, sól wędzoną, mieszamy do połączenia składników.
Komentarze