Sałatka z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Łatwy

Idealna kolacja we dwoje. Ideał! Walentynki? Urzekniecie drugą połówkę. Dalej! Zapisujcie i testujcie. Czekamy na Wasze opinie. Nas po prostu zniewoliła.

  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szalotka
    1 garść czarnych oliwek
    150 g pomidorków
    500 g krewetek w pancerzu
    2 łyżki kaparów
    160 g miksu sałat
    1 jajko
    1 mango
    Sos:
    50 ml oleju z pestek winogrona
    1 łyżka musztardy angielskiej
    1 łyżka miodu lipowego
    1 łyżeczka przyprawy do sałatek od Prymat
    3 wiórki soli wędzonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z krewetkami 1. Szalotkę kroimy w piórka.
    Oliwki kroimy w krążki.
    Pomidorki kroimy wg naszych upodobań. U nas w połówki i ćwiartki.
    Jajko gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
    Mango kroimy w kostkę.
    Kapary odcedzamy.
    Krewetki smażymy w pancerzu na rozgrzanym oleju, obieramy, oczyszczamy i kroimy na kawałki.
    Sos:
    Olej, musztardę, miód, przyprawę, sól wędzoną, mieszamy do połączenia składników.

    Wszystkie składniki łączymy ze sobą, schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować