REKLAMA

Sałatka z kiszonej kapusty, gotowanego buraka i natki pietruszki

wyświetlono: 101 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Pyszny i zdrowy dodatek do dań mięsnych, prawdziwa bomba witaminowa.

opublikowany: 16.07.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 8 osób
  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kapusty kiszonej
    400 g buraków czerwonych gotowanych lub pieczonych w piekarniku
    1 duża cebula fioletowa
    1 ząbek czosnku
    1 małe jabłko
    duża garść świeżej natki pietruszki
    1 łyżeczka kminku roztartego w moździerzu
    sól, pieprz i cukier do smaku
    1-2 łyżki dobrego oleju o delikatnym smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przekładamy do szklanej miski wraz z sokiem. Nie pozbywamy się cennych witamin.
    Jeśli uważamy że trzeba ją pokroić dodatkowo, zróbmy to, ja tego nie robiłam.
    Do tej samej miski ścieramy na tarle o grubych oczkach buraki i jabłko. Następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę i natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu polewamy olejem i doprawiamy do smaku.
    Sałatkę po wymieszaniu możemy od razu spożywać lub zostawić w lodówce na godzinę do połączenia się smaków.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JOANNA 55a IMG_1811

Sok z buraka, marchewki i natki pietruszki

Taki sok to samo zdrowie, idealny dla osób z anemią.

kategoria: Napoje sok opublikowany: 08.01.2020 | wyświetlono: 856 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: wiola wiola

Surówka z kapusty białej i natki pietruszki

Pyszna surówka do obiadu

kategoria: Surówki opublikowany: 02.04.2014 | wyświetlono: 3138 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE