Bardzo smaczna , wielosmakowa sałatka , a wszystkie smaki łączy lekki sos . Wykonanie to tylko kilka chwil , a radość ogromna gdy w oka mgnieniu znika z talerza.
20 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 garść miksu sałat
3 morele
20 kulek ciemnego winogrona bezpestkowego
100 g kindziuka w plasterkach - u mnie z pieprzem
120 g sera camembert
2 łyżeczki sezamu białego
Sos :
2 łyżki oleju
2 łyżki octu cydrowego
po 2 szczypty - soli , cukru , pieprzu cytrynowego
Sałatka z kindziukiem, morelami , winogronem i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki sosu mieszam , odstawiam. Morele kroję na cząstki , ser na trójkąty. Na talerzu układam sałatę , a na sałacie naprzemiennie ser , poskładany na pół kindziuk , kulki winogrona , cząstki moreli. Całość polewam sosem i posypuję sezamem . Sałatkę podaję .
Komentarze