Sałatka z kaszy pęczak, kurczaka i brokuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia.
2.Brokuł dzielimy na małe różyczki. Gotujemy ok. 4-5 minut ( czas liczymy od wrzucenia do wrzącej wody). Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i także pozostawiamy na chwilę do ostygnięcia.
3.Pierś kurczaka i awokado kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. I mieszamy: kurczak, kukurydza, pęczak, awokado i brokuł.
4.W kubeczku mieszamy pesto z jogurtem i mieszamy z resztą składników.
Pestki prażymy na suchej patelni, posypujemy nimi sałatkę.
5.Całość pakujemy do lunch box-u i uciekamy na uczelnię ;)
Komentarze