Sałatka z kaszą orkiszową, łososiem i awokado

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 5 osób

Smaczna, zdrowa i bardzo pożywna sałatka na bazie kaszy orkiszowej, z dodatkiem wędzonego łososia oraz awokado. Polana dressingiem przygotowanym z oliwy z suszonych pomidorów, która dodaje sałatce smaku. Idealna jako lunch do zabrania do pracy.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 100 gram kaszy orkiszowej
    1 awokado
    100 gram wędzonego łososia
    1/4 czerwonej papryki
    4 łyżki kukurydzy
    sól

    Sos:
    4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kaszą orkiszową, łososiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę orkiszową gotujemy w osolonej wodzie i zostawiamy do przestygnięcia, a następnie wrzucamy do sporej miski.

    Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Łososia rwiemy lub kroimy na kawałki. Dodajemy wszystkie składniki do kaszy.

    Mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, ziołami prowansalskimi i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Dodajemy sos do sałatki, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza orkiszowa Awokado Łosoś wędzony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować