Bardzo lubię kaszę jęczmienną, jadam ją pod różnymi postaciami, tym razem jest dodatkiem do sałatki. Do sałatki dodałam wędzonego łososia, avokado, roszponkę i orzechy włoskie, całość skropiłam lekkim, pomarańczowym dressingiem.
30 min
Składniki:
Na 2 porcje:
100 g kaszy jęczmiennej
100 g wędzonego łososia w pieprzu
1 avokado
2 garści sałaty roszponki
kilka orzechów włoskich
Sałatka z kaszą jęczmienną, wędzonym łososiem i roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Rozdziel na 2 talerze. Sałatę roszponkę umyj i osusz, rozłóż na talerze. Avokado obierz i pokrój w paski, ułóż na talerzach. Łososia rozdrobnij widelcem i również podziel na 2 porcje. Orzechy pokrój na kawałki, posyp sałatkę.
2.Do słoika wlej i wsyp wszystkie składniki na dressing. Słoik zakręć i wstrząsaj, aż powstanie emulsja. Polej sałatkę.
Komentarze