Z kaszą i kabanosami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pożywna sałatka na ciepło z warzywami i kabanosami

Składniki:

  • - Ogórek kiszony 4 szt.
    - Papryka czerwona 1/2 szt.
    - Cebula 1 szt.
    - Kabanosy 10 dag
    - Słonecznik łuskany 3 łyżki
    - Kasza jęczmienna 2 torebki
    - Jogurt naturalny 3 łyżki
    - Sól
    - Pieprz czarny mielony
    - Czosnek granulowany
    - Papryka słodka mielona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Z kaszą i kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Oba pokrojone warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek i podsmażamy je, aż się zarumienią. Przekładamy warzywa do dużej miski.
  • 2. Kabanosy kroimy w średniej grubości plasterki, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na rumiano. Przekładamy je do miski z pozostałymi warzywami. Słonecznik wrzucamy na suchą patelnię i prażymy go. Przekładamy słonecznik do miski z pozostałymi składnikami.
  • 3. Ogórka kiszonego również kroimy w kostkę i wrzucamy na sitko, aby obciekł z niego sok. Przesypujemy go do miski z resztą składników.
  • 4. Kaszę jęczmienną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy ją i jeszcze ciepłą wrzucamy go miski z pokrojonymi składnikami.
  • 5. Jogurt naturalny mieszamy ze szczyptą soli, czosnku granulowanego, pieprzu i papryki słodkiej mielonej. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie ją mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Kasza jęczmienna Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować