Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kasza jaglana w połączeniu z tuńczykiem, świeżymi warzywami i sosem na bazie oliwy z suszonych pomidorów to bardzo smaczna i pożywna sałatka. Polecam :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram kaszy jaglanej
    1 duży pomidor
    1 duży ogórek
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 duża garść szpinaku
    1/2 pora
    4-5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    1 szczypta ostrej papryki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie, przestudzić.
    Pomidora i ogórka pokroić w kostkę. Pora dokładnie oczyścić i pokroić w półplasterki. Szpinak wypłukać i pokroić w paski.
    Połączyć wszystkie składniki. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka, wymieszać.
    Przygotować sos: do oliwy dodać dużo świeżo zmielonego pieprzu, zioła oraz ostrą paprykę. Dokładnie wymieszać,a następnie dodać do sałatki. Doprawić do smaku szczyptą soli.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować