Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i sera mozzarella

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jest to bardzo prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Może być jako dodatek do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska. Jest bardzo syta i pyszna. Polecam przepis.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 niewielka kapusta pekińska
    1 kulka sera mozzarella ( około 12 dag )
    1 puszka kukurydzy
    1 sos sałatkowy ( ulubiony )
    3 łyżki zimnej wody
    3 łyżki oleju

Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i sera mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy ( ja kroiłam same zielone części, białe zgrubienia wyrzuciłam ). Kukurydzę i ser dokładnie odsączamy z zalewy. Ser kroimy w kostkę.
  • 2. Sos sałatkowy dokładnie mieszamy z olejem i wodą.
  • 3. Następnie wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Sałatkę odstawiamy na kilka chwil, żeby składniki się przegryzły.
  • 4. Po tym czasie sałatka jest gotowa do podania. Smacznego.

Porady

Z przepisu wychodzi 4 porcje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy