Jest to bardzo prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Może być jako dodatek do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska. Jest bardzo syta i pyszna. Polecam przepis.
20 min
Składniki:
1 niewielka kapusta pekińska
1 kulka sera mozzarella ( około 12 dag )
1 puszka kukurydzy
1 sos sałatkowy ( ulubiony )
3 łyżki zimnej wody
3 łyżki oleju
Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i sera mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy ( ja kroiłam same zielone części, białe zgrubienia wyrzuciłam ). Kukurydzę i ser dokładnie odsączamy z zalewy. Ser kroimy w kostkę.
2.Sos sałatkowy dokładnie mieszamy z olejem i wodą.
3.Następnie wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Sałatkę odstawiamy na kilka chwil, żeby składniki się przegryzły.
4.Po tym czasie sałatka jest gotowa do podania. Smacznego.
Komentarze