sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka

4.5 (178 ocen)

  • 15 min

sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka

  • 15 min

Składniki:

  • 4-5 liści kapusty pekińskiej
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1-2 mandarynki
    kilka posiekanych orzechów włoskich
    1 nie za duże jabłko
    sos:
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka soku z cytryny
    sól, pieprz i cukier do smaku

    lub zamiast sous majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty bez białych część kroimy w paski.
    Tuńczyka odsączamy z sosu.
    Mandarynki obieramy i dzielimy na cząstki.
    Jabłko obieramy i kroimy w cienkie słupki.
    Wszystkie składniki mieszamy , doprawiamy do smaku i dodajemy majonez lub sos z wymieszanych składników na sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Mandarynki Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować