Sałatka z kapusty pekińskiej i sera feta

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chrupiąca sałatka z jednej z najzdrowszych kapust z dodatkiem papryki, fety i czerwonej cebulki w lekkim jogurtowym dressingu.

Składniki:

  • 1 średniej wielkości kapusta pekińska
    1 zielona papryka
    1 czerwona cebula
    6 pieczarek
    1 puszka kukurydzy
    200 g sera feta
    300 g jogurtu naturalnego
    wegeta do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kapusty pekińskiej i sera feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z kapusty pekińskiej i sera feta 1. Kapustę pekińską kroimy w paski, dodajemy do niej pokrojona w kostkę zielona paprykę, czerwoną cebulkę, pieczarki w plasterkach, odsączoną kukurydzę i pokruszony ser feta.
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i sera feta 2. Całość zalewamy jogurtem naturalnym, doprawiamy do smaku wegetą i pieprzem. Dobrze mieszamy, odstawiamy na 15 minut. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować