Chrupiąca sałatka z jednej z najzdrowszych kapust z dodatkiem papryki, fety i czerwonej cebulki w lekkim jogurtowym dressingu.
Składniki:
1 średniej wielkości kapusta pekińska
1 zielona papryka
1 czerwona cebula
6 pieczarek
1 puszka kukurydzy
200 g sera feta
300 g jogurtu naturalnego
wegeta do smaku
pieprz do smaku
Sałatka z kapusty pekińskiej i sera feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę pekińską kroimy w paski, dodajemy do niej pokrojona w kostkę zielona paprykę, czerwoną cebulkę, pieczarki w plasterkach, odsączoną kukurydzę i pokruszony ser feta.
2.Całość zalewamy jogurtem naturalnym, doprawiamy do smaku wegetą i pieprzem. Dobrze mieszamy, odstawiamy na 15 minut. Gotowe.
Komentarze