Sałatka z kapusty pekińskiej i kiszonych ogórków

4.5 (163 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana sałatka doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs lub ryb. Może być także doskonałą przekąską lub przystawką . Dodatkowy plus sałatki to szybkie wykonanie.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    3 ogórki kiszone
    1 spora marchewka
    1 dorodne jabłko
    20 cm. pora
    3 łyżki majonezu
    1 łyżeczka cukru
    po 2 szczypty soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ogórki kiszone

Sałatka z kapusty pekińskiej i kiszonych ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Kapustę pekińską kroję w kostkę, posypuję cukrem, solą i pieprzem. Marchewkę i jabłko obieram. Jabłko i pora kroję w paseczki, a marchewkę i ogórki trę na tarce o dużych oczkach. Do kapusty dodaję jabłko, marchewkę, ogórki, pora, majonez, dokładnie mieszam. Sałatkę odstawiam na 20 minut, jeszcze raz mieszam, podaję .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować