Tak przygotowana sałatka doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs lub ryb. Może być także doskonałą przekąską lub przystawką . Dodatkowy plus sałatki to szybkie wykonanie.
20 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1/2 kapusty pekińskiej
3 ogórki kiszone
1 spora marchewka
1 dorodne jabłko
20 cm. pora
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka cukru
po 2 szczypty soli i pieprzu
Sałatka z kapusty pekińskiej i kiszonych ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę pekińską kroję w kostkę, posypuję cukrem, solą i pieprzem. Marchewkę i jabłko obieram. Jabłko i pora kroję w paseczki, a marchewkę i ogórki trę na tarce o dużych oczkach. Do kapusty dodaję jabłko, marchewkę, ogórki, pora, majonez, dokładnie mieszam. Sałatkę odstawiam na 20 minut, jeszcze raz mieszam, podaję .
Komentarze