Sałatka z kapusty i buraczków

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka - idealna jako dodatek do obiadu. Aromatyczna, pełna smaku orientu i świeżych ziół, a przy tym zdrowa i wartościowa w składniki odżywcze.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 650 g białej kapusty
    450 g obranych, gotowanych czerwonych buraków
    120 g obranej czerwonej cebuli
    1 łyżka posiekanej bazylii
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    3 łyżki majonezu
    2 – 3 łyżki soku z cytryny
    2 – 3 łyżeczki przyprawy curry w proszku
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz cayenne do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sok Przystawki Majonez Dodatki

Sałatka z kapusty i buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z kapusty i buraczków 1. Kapustę poszatkować i przełożyć do miski. Dodać posiekaną cebulę, wlać sok z cytryny, wsypać curry oraz szczyptę cukru. Składniki wymieszać i pozostawić na 30 min.
    Następnie dodać starte na grubych oczkach tarki jarzynowej buraki, wsypać zieleninę, dołożyć majonez i całość dokładnie wymieszać. Na końcu sałatkę doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem cayenne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować