Sałatka z kapusty cukrowej, selera naciowego i pomarańczy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ciekawe połączenie smaków

  • 20 min

Składniki:

  • pół główki kapusty cukrowej,
    1 seler naciowy,
    1 pomarańcza,
    1 mała czerwona cebula
    Na sos:
    2 łyżki białego octu winnego,
    4 łyżki oliwy z oliwek,
    sok z jednej pomarańczy,
    1 łyżeczka miodu,
    1 łyżeczka musztardy ziarnistej,
    1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki,
    sól do smaku

Sałatka z kapusty cukrowej, selera naciowego i pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować sos do surówki - wszystkie składniki wymieszać w słoiku.
    Kapustę i cebulę pokroić w cienkie piórka, seler i obraną ze skórki oraz błonek pomarańczę w kostki. Przełożyć do salaterki.
    Surówkę bezpośrednio przed podaniem polać sosem i posypać słodką papryką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy