Sałatka z kapustą pekińską, papryka i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna, zdrowa i kolorowa, a przede wszystkim szybka i łatwa do wykonania. Idealna jako dodatek do obiadu, grilla, ale nie tylko. Świetnie sprawdzi się również na równego rodzaju przyjęciach czy podczas świąt.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • średnia kapusta pekińska,
    ½ marchewki,
    ½ cebuli czerwonej,
    ½ cebuli,
    2 pomidory,
    1-2 ogórki kiszone,
    3-4 łyżki kukurydzy konserwowej,
    po ok. 1/3 papryki czerwonej i żółtej,
    natka pietruszki (opcjonalnie),
    2-3 łyżki majonezu,
    2 łyżki śmietany,
    1 łyżka musztardy,
    sól, pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Sałatka z kapustą pekińską, papryka i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską rozdzielamy na liście. Dokładnie myjemy, a następnie cienko kroimy.
    Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Cebulkę siekamy w drobną kostkę.
    Pomidora, paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
    Wszystkie warzywa razem łączymy.
    Majonez, śmietanę i musztardę razem mieszamy aby powstała jednolita konsystencja. Dodajemy do warzyw i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku. Najlepiej odstawić ja na jakiś czas aby się „ przegryzła”. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować