Sałatka z kalafiorem romanesco, camembertem i orzechami

4 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna, pożywna sałatka z zielonym kalafiorem, camembertem i orzechami.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście mixu sałat
    400 g kalafiora romanesco (może być mrożony)
    1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku
    120 g sera camembert
    50 g wiórków sera grana padano
    4 łyżki orzechów włoskich
    1 mały kiść winogron
    1/2 małej czerwonej cebuli
    Dressing:
    4 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 łyżki oleju sezamowego
    1/2 łyżki musztardy francuskiej
    1 łyżka wody
    1 łyżka kremu balsamicznego
    2 łyżeczki miodu
    2 łyżeczki masła orzechowego
    sól (świeżo zmielona) do smaku
    czarny pieprz (świeżo zmielony) do smaku
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kalafiorem romanesco, camembertem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Kalafiora i groszek ugotować (najlepiej na parze) al dente. Zahartować zimną wodą. Mix sałat położyć na talerzu, dodać kalafiora, groszek, winogrona, pokrojoną na piórka cebulę, pokrojony camembert i wiórki grana padano. Posypać orzechami. Składniki dressingu połączyć. Sałatkę polać dressingiem, podawać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować