Sałatka z kalafiorem i szczypiorkiem

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka idealna na drugie śniadanie do pracy. Sycący kalafior z papryką, kukurydzą i szczypiorkiem, doprawiony pysznym sosem.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kalafior - 1/2 szt
    Papryka żółta - 1/2 szt
    Kukurydza konserwowa - 60g
    Szczypiorek - 1/4 pęczka
    Cebulki marynowane - 10szt

    Sos:
    Jogurt naturalny - 1 łyżka
    Majonez - 1 łyżka
    Musztarda - 1 łyżeczka
    Koperek - 1 łyżeczka
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kalafiorem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu mieszamy.
    Kalafiora dzielimy na różyczki. Gotujemy. Polecam gotowanie na parze (5-10 minut w zależności od wielkości różyczek), ale można oczywiście ugotować w wodzie.
    Paprykę kroimy na mniejsze kawałki, cebulki marynowane w plasterki, a szczypiorek siekamy. Kukurydzę odcedzamy.
    Wszystkie warzywa mieszamy z sosem i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Papryka Szczypiorek Kukurydza konserwowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
sałatka

To może cię zainteresować