Sałatka z kalafiorem i rzodkiewką

3 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka z kilku składników. W roli głównej kalafior, do tego jajka, trochę warzyw
i sos czosnkowy. Pycha.
Będzie idealna na grilla.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mały kalafior
    6 rzodkiewek
    3 jajka
    2 ogórki konserwowe
    10 pomidorków koktajlowych
    szczypiorek

    Sos:
    2 pełne łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatka wiosenna

Sałatka z kalafiorem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z kalafiorem i rzodkiewką 1. Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie.

    Jajka ugotować na twardo.
    Obrać i pokroić na ósemki.

    Rzodkiewki umyć i pokroić w plastry. Ogórki również pokroić w plastry.
    Pomidory umyć i pokroić na połówki.

    Wszystkie składniki ułożyć na półmisku.
    Najpierw kalafior, podzielić go na małe różyczki. Następnie jajka, rzodkiewkę, ogórki i pomidorki.
  • Sałatka z kalafiorem i rzodkiewką 2. Majonez i jogurt przełożyć do miseczki, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,
    sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.

    Warzywa na półmisku polać przygotowanym sosem. Wierzch posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować