Sałatka z kalafiora, rzodkiewek i szprotek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciekawe połączenie nietypowych składników . Doskonale sprawdza się np. Na sylwestrowe przyjęcie

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    5 jaj ugotowanych na twardo
    1 czerwona papryka
    Pęczek rzodkiewek
    Kilka różyczek surowego kalafiora
    Puszka kukurydzy
    Garść liści bazylii
    2 kulki mozarelli z bazylią
    Majonez
    Sól
    Pieprz
    Suszony tymianek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kalafiora, rzodkiewek i szprotek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie paprykę, kalafiora, jajka i bazylię drobno posiekać. Rzodkiewki kroimy w półplasterki, dodajemy do warzyw i jajek. Ser kroimy w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy.. wszystkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.

Porady

Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia aż smaki się przegryza

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować