Sałatka z kalafiora

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta do zrobienia. Słodkość kalafiora, papryki i piersi z indyka jest tu przełamana dodatkiem pomidora, cebuli i wyrazistego sosu. Składniki smakowo dobrze się komponują, polecam na każdą okazję :)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -mała główka kalafiora
    -po pół papryki czerwonej i zielonej
    -pół główki cebuli sałatkowej
    -1 pomidor malinowy
    -100 g gotowanej piersi z indyka
    -sos sałatkowy grecki ( z torebki Knorr )
    -jedna łyżka majonezu
    -sól, pieprz do smaku
    -garść posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Przekąski

Sałatka z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki kalafiora gotujemy krótko ( 2-3 minuty ), odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki.
  • 3. Papryki, cebulę, pomidor i wędlinę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z drobnymi różyczkami kalafiora i natką pietruszki.
  • 4. Sos rozrabiamy z dwiema łyżkami wody, łyżeczką cukru i majonezem.
  • 5. Polewamy warzywa i dokładnie, ale delikatnie mieszamy.

Porady

Zamiast gotowego sosu z torebki możemy przyrządzić domowy winegret z dodatkiem ulubionych ziół.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować