Sałatka z jajkiem i dipem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka z jajkiem, delikatnym serem twarogowym, dojrzałymi pomidorami, ogórkami, chrupiącymi grzankami i mocno czosnkowym dipem czosnkowym.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3/4 opakowania mieszanki sałat,
    2 jajka,
    gruby plaster sera twarogowego w kostce półtłustego,
    1/2 ogórka małosolnego,
    1/4 ogórka kiszonego,
    pomidor,
    2 łyżki grzanek,
    150 ml jogutu naturalnego,
    3 małe ząbki czosnku,
    szczypta soli,
    1/2 łyżeczki oregano,
    1/2 łyżeczki majeranku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Dip

Sałatka z jajkiem i dipem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.

    Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę, dodajemy do jogurtu wraz z ziołami i solą. Mieszamy.
    Pomidor, ogórki kroimy w plasterki.
    Jajko dzielimy na ćwiartki, a ser w kosteczki.

    Na talerzu układamy sałatę, układamy pomidory, ogórki, jajka, ser oraz grzanki (ja zrobiłam z kromki chleba - pokroiłam w kostkę i podgrzałam na suchej patelni, aż stały się lekko rumiane i chrupiące).
    Podajemy wraz z dipem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować