Sałatka z jajkiem i awokado

4.5 (185 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Lekka i smaczna sałatka z jajkami i awokado, ogórkiem i rukolą, można się nią porządnie najeść. Letnią porą zamiast tradycyjnego obiadu wolę takie sałatki z różnymi dodatkami. Uwielbiam sałatki z dodatkiem awokado, są bardzo pożywne.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 50 gram rukoli
    Pół awokado
    1 ogórek zielony
    2 jajka ugotowane na twardo
    Mała cebula
    Pieprz kolorowy
    Sól himalajska
    2 łyżki oleju lnianego
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z jajkiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę myjemy, osuszamy z nadmiaru wody, awokado obieramy ze skórki kroimy w plasterki. Ogórka myjemy, kroimy w plasterki, jajka obieramy, kroimy w ćwiartki, cebulę kroimy w pół plastry. Na talerzu układamy osuszoną ukolę, układamy jajka oraz pozostałe składniki. Polewamy olejem lnianym i oprószamy solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Cebula Jajka Rukola Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować