Lekka i smaczna sałatka z jajkami i awokado, ogórkiem i rukolą, można się nią porządnie najeść. Letnią porą zamiast tradycyjnego obiadu wolę takie sałatki z różnymi dodatkami. Uwielbiam sałatki z dodatkiem awokado, są bardzo pożywne.
10 min
Dla 1 osoby
Składniki:
50 gram rukoli
Pół awokado
1 ogórek zielony
2 jajka ugotowane na twardo
Mała cebula
Pieprz kolorowy
Sól himalajska
2 łyżki oleju lnianego
Sałatka z jajkiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rukolę myjemy, osuszamy z nadmiaru wody, awokado obieramy ze skórki kroimy w plasterki. Ogórka myjemy, kroimy w plasterki, jajka obieramy, kroimy w ćwiartki, cebulę kroimy w pół plastry. Na talerzu układamy osuszoną ukolę, układamy jajka oraz pozostałe składniki. Polewamy olejem lnianym i oprószamy solą oraz pieprzem.
Komentarze