SAŁATKA Z JAJKIEM, FETĄ I SOSEM MUSZTARDOWO-MIODOWYM

4.5 (186 ocen)

  • 15 min

Pyszna wiosenna sałatka. :)

  • 15 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 5-8


    Składniki:
    2 jajka ugotowane na twardo,
    100 g fety + 1 łyżka do sosu,
    3 większe garście roszpunki,
    pęczek rzodkiewek,
    1/4 zielonego ogórka,
    łyżka posiekanej rzeżuchy,
    pęczek szczypiorku;
    2 łyżki musztardy miodowej,
    2 łyżki majonezu,
    2 łyżki soku z cytryny,
    łyżka miodu,
    2 łyżki oliwy.
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z jajkiem, fetą i sosem musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszpunkę opłukać, szczypiorek posiekać.
    Jajka pokroić w ósemki, rzodkiewkę w plasterki, ogórka w półplasterki, a fetę w kostkę.
    Przygotować sos: dokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki, tj. musztardę, majonez, sok z cytryny, miód, oliwę i łyżkę fety.
    Warzywa, jajka i ser przełożyć do miski, doprawić nieco solą i pieprzem. Polać sosem, posypać zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Jajka Musztarda Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować