Sałatka z jajkami przepiórki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Smaczna, kolorowa sałatka z sosem czosnkowym. Na świąteczny stół lub domowe przyjęcie.

  • 30 min

Składniki:

  • na 2 porcje:
    ok 60 g małych plasterków salami (u mnie karbowane)
    kilka liści sałaty lodowej
    10 jajek przepiórczych
    1 nieduża papryka czerwona
    2 ogórki kiszone
    ok 2 łyżki płatków sera Grana Padano
    pieprz kolorowy

    na sos czosnkowy:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 duży ząbek czosnku

Sałatka z jajkami przepiórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatka: Liście sałaty umyj, osusz i podziel na mniejsze kawałki. Rozłóż na talerzach.

    Jajka przepiórcze ugotuj na twardo w osolonej wodzie (ok 3 minuty). Ostudź, obierz i pokrój na połówki.

    Paprykę umyj i pokrój w paseczki. Ogórki kiszone w plastry.

    Na sałacie układaj kolejno wszystkie składniki.
  • 2. Sos: Ząbek czosnku obierz i zblenduj z majonezem i jogurtem.

    Polej sałatkę sosem i dopraw pieprzem.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy