Sałatka z jajek przepiórczych i anchois.

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pożywna sałatka o ciekawym smaku.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    400 g młodych, drobnych ziemniaków
    20 szt. jajek przepiórczych
    20 szt. pieczarek marynowanych
    2 łyżki kaparów
    2 łyżki szczypiorku
    1 puszka anchois
    na sos:
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka sosu sojowego
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z jajek przepiórczych i anchois. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać.
    Jajka umyć, ugotować na twardo i obrać.
    Fileciki anchois odsączyć z zalewy.
    Przygotować sos: dokładnie rozetrzeć cukier z sokiem cytrynowym, dodać sos sojowy, potem majonez i dobrze wymieszać.
    Do dużej miski włożyć całe ziemniaczki (jeśli są zbyt duże to przekrojone na pół), całe jajka przepiórcze, pieczarki, fileciki anchois i szczypiorek. Zalać sosem i delikatnie wymieszać. Na koniec posypać kaparami.

Porady

Jeśli nie mamy drobnych, młodych ziemniaków to z dużych ziemniaków po ugotowaniu możemy wydrążyć kulki specjalną odpowiednią do tego łyżeczką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anchois Jajka przepiórcze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować