Sałatka z jajek przepiórczych i anchois. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać.
Jajka umyć, ugotować na twardo i obrać.
Fileciki anchois odsączyć z zalewy.
Przygotować sos: dokładnie rozetrzeć cukier z sokiem cytrynowym, dodać sos sojowy, potem majonez i dobrze wymieszać.
Do dużej miski włożyć całe ziemniaczki (jeśli są zbyt duże to przekrojone na pół), całe jajka przepiórcze, pieczarki, fileciki anchois i szczypiorek. Zalać sosem i delikatnie wymieszać. Na koniec posypać kaparami.
Porady
Jeśli nie mamy drobnych, młodych ziemniaków to z dużych ziemniaków po ugotowaniu możemy wydrążyć kulki specjalną odpowiednią do tego łyżeczką.
Komentarze