Sałatka z jajek i warzyw

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszna, pachnąca wiosną sałatka.

  • 25 min

Składniki:

  • 5 jajek,
    4 rzodkiewki,
    świeży ogórek ok. 10 cm dł,
    szczypiorek,
    majonez,
    pół świeżej papryki,
    sól,
    pieprz.

Sałatka z jajek i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, a warzywa oczyszczamy. Jajka studzimy obieramy i kroimy w kostkę. Ogórka, rzodkiewkę i paprykę kroimy w mniejsze kawałki. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Porady

Majonez można częściowo zastąpić jogurtem naturalnym, a całość posypać koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy