Sałatka z jajek i szynki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna, bo z zeszytu, w którym zapisuję najlepsze przepisy.

Składniki:

  • ● 8 jajek
    ● 150 g szynki
    ● pęczek rzodkiewek
    ● 2 łyżki rzeżuchy lub kiełki fasoli albo soi
    ● kubeczek jogurtu
    ● łyżeczka musztardy
    ● 2 łyżki majonezu
    ● szczypta ostrej papryki
    ● sok z jednej cytryny, sól

Sałatka z jajek i szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy i kroimy w plasterki.
    Rzodkiewkę myjemy i kroimy
    w plasterki, a szynkę w paski.
    Wszystkie składniki delikatnie
    mieszamy w salaterce.
  • 2. Z jogurtu, majonezu, musztardy,
    zieleniny, papryki, soli
    i soku z cytryny przyrządzamy
    sos. Polewamy sałatkę i wstawiamy
    na 15 min do lodówki.
    Mieszamy tuż przed rozłożeniem
    na talerze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Komentarze

Podobne przepisy