Wiosenna sałatka z jajek i pora

4.51 (146 ocen)

  • 40 min

Sałatka z jakiem i porem ozdobi każdy wielkanocny stół- jest bardzo łatwa w wykonaniu i świetnie smakuje sama lub z mięsem.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 pory pory
    4 jajka
    3 ogórki konserwowe
    1/2 słoiczka selera ze słoiczka
    1 puszka kukurydzy słodkiej
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego kremowego
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Wiosenna sałatka z jajek i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory należy oczyścić umyć i osuszyć. Wszystkie pory cieniutko siekamy i solimy. Odstawiamy na około 20 minut. jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę i wrzucamy do salaterki. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, kukurydzę i selera. Na koniec dodajemy pora. Majonez mieszamy razem z musztardą i jogurtem. Przyprawiamy solą i pieprzem i wlewamy do sałatki. Całość mieszamy.

Porady

Zamiast selera ze słoiczka możemy dać jedno jabłko pokrojone w kosteczkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować