Sałatka z jajek gotowanych na półtwardo i polędwicy sopockiej

5 (183 ocen)

  • 20 min

Pyszna sałatka z jajek gotowanych na półtwardo i polędwicy sopockiej. Dzięki temu, że jajka są ugotowane na półtwardo sałatka ma śliczny kolor jest kremowa i pyszna. Oczywiście jajka mogą być ugotowane na twardo. Zamiast polędwicy można użyć innej dowolnej wędliny, np. szynki, salami, drobiowej itp.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 1 porcje:
    1 jajko,
    2 - 3 piórka szczypiorku,
    1 - 2 plastry wędliny,
    łyżeczka majonezu,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z jajek gotowanych na półtwardo i polędwicy sopockiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy ok. 6 min od zawrzenia wody, studzimy, obieramy i kroimy na kawałki. Szczypiorek siekamy, a wędlinę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Porady

Sałatkę przygotowaną z większej ilości jajek można urozmaicić groszkiem konserwowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować