Sałatka z grzybów leśnych

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Idealna na świąteczny stół

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół kilo grzybów leśnych (np. podgrzybki ,prawdziwki, gąski)
    5 jaj ugotowanych na twardo
    Pęczek koperku
    1 czerwona cebula
    2 ogórki kiszone
    Majonez
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy, myjemy i gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie.
    Jajka, ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Grzyby, studzimy i kroimy w kostkę. Koperek siekamy na drobno. Wszystko razem dokładnie mieszamy, dodajemy majonez, sól i pieprz. Chłodzimy. Podajemy na świąteczny stół.

Porady

Aby sałatka była delikatniejsza cebulę możemy zastąpić szczypiorkiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować