Sałatka z gruszką, oscypkiem i roszponką

4.49 (178 ocen)

Prosta i ekspresowa w wykonaniu, idealna do mięs np. z grilla.

Składniki:

  • 2 garści roszponki
    2 gruszki
    2-3 oscypki
    1 łyżka soku z cytryny
    2 łyżki musztardy francuskiej
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z gruszką, oscypkiem i roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z gruszką i oscypkiem 1. Roszponkę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki prosto do miski.
    Gruszkę myjemy i kroimy w cienkie plasterki, oscypka kroimy w kostkę lub w plasterki.

    Musztardę mieszamy z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sos wlewamy do składników i wszystko dokładnie mieszamy.

    Sałatkę najlepiej przygotować tuż przed podaniem :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Oscypek Roszponka Sałata Gruszki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować