Sałatka z grillowanymi szparagami

0 (0 ocen)

  • 13 min
  • Dla 2 osób

Tym razem szparagi podałam na talerzu z dodatkiem sałat, kiełków, mozzarelli, świeżych malin i truskawek. Całość polałam sosem balsamico – nabijcie na widelec wszystkie składniki – niebo w gębie!

  • 13 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • -8-9 szt. zielonych szparagów
    -Oliwa z oliwek
    -Sól, śwież zmielony pieprz
    - Mieszanka ulubionych sałat
    - Mieszanka ulubionych kiełków
    -½ kulki sera mozzarella
    - 1 szkl. świeżych truskawek
    -½ szkl. świeżych malin
    - Sos balsamico
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Grill

Sałatka z grillowanymi szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi oczyszczamy, odrywamy zdrewniałe końcówki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem, skrapiamy oliwą z oliwek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni (funkcja grill - gdy pogoda sprzyja grillujcie je na zewnątrz), na około 7-8 minut (zależy od grubości szparagów). W trakcie grillowania sprawdzajcie ich twardość.

    Szparagi wyciągamy z piekarnika, delikatnie studzimy, kroimy na duże kawałki i układamy na sałatach i kiełkach. Dodajemy poszarpany ser mozzarella, pokrojone truskawki i maliny. Całość polewamy sosem balsamico, delikatnie doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Sałata Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować