Sałatka z grillowanym serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 2 osób

Obłędna sałatka z sezonowych warzyw. Grillowany oscypek smakuje wyśmienicie w zdrowym towarzystwie!

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 6 liści sałaty rzymskiej (lub innej)
    1 duży pomidor malinowy
    1 ogórek
    1 mała młoda cebulka
    10 szparagów
    oscypek, bundz lub inny ser
    2 łyżeczki oliwy z oliwek
    sól morska
    pieprz

Sałatka z grillowanym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa dokładnie myjemy. Szparagom odłamujemy twarde końcówki. Sałatę rwiemy na kawałki i rozkładamy na talerzach. Układamy pokrojonego w plasterki ogórka, pomidora i cebulkę.
  • 2. Szparagi grillujemy na patelni grillowej przez około 10 minut, często je mieszając. Ser kroimy na grube plasterki, każdy kroimy na pół. Ser krótko grillujemy z obu stron. Szparagi i ser rozkładamy na warzywach. Całość polewamy oliwą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2016

Komentarze

Podobne przepisy