Obłędna sałatka z sezonowych warzyw. Grillowany oscypek smakuje wyśmienicie w zdrowym towarzystwie!
15 min
Dla 2 osób
Składniki:
6 liści sałaty rzymskiej (lub innej)
1 duży pomidor malinowy
1 ogórek
1 mała młoda cebulka
10 szparagów
oscypek, bundz lub inny ser
2 łyżeczki oliwy z oliwek
sól morska
pieprz
Sałatka z grillowanym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa dokładnie myjemy. Szparagom odłamujemy twarde końcówki. Sałatę rwiemy na kawałki i rozkładamy na talerzach. Układamy pokrojonego w plasterki ogórka, pomidora i cebulkę.
2.Szparagi grillujemy na patelni grillowej przez około 10 minut, często je mieszając. Ser kroimy na grube plasterki, każdy kroimy na pół. Ser krótko grillujemy z obu stron. Szparagi i ser rozkładamy na warzywach. Całość polewamy oliwą.
Komentarze