Salatka z grillowanym schabem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początek musimy zamarynować mięso. Schab myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy. Do miski wlewamy oliwę, sól, pieprz , rozmaryn , papryki ( wszystko do smaku) - mieszamy. Dokładnie nacieramy mięso marynatą i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.Po tym czasie mięso grillujemy.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu- ma być al dente. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do sałaty. Pomidorki kroimy w ćwiartki a paprykę w paseczki. Dodajemy do reszty warzyw. Dorzucamy kiełki rzodkiewki i posiekany drobno szczypior oraz makaron. Mięso kroimy w paseczki i dodajemy do warzyw. Wszystko mieszamy. Sałatkę podajemy z ulubionymi sosami, które lejemy bezpośrednio na talerz albo zajadamy się nią bez sosów - też jest smaczna;)
Komentarze