Sałatka z grillowanym kurczakiem paprykowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki marynaty musztardowo-paprykowej dokładnie wymieszać dokładnie. Mięso pokroić na cząstki (grubości 1 cm), natrzeć solą i pieprzem. Wymieszać z marynata i wstawić do lodówki na 2 godz. .
2.Cukinię pokroić w plastry. Grill elektryczny rozgrzać na opcję grillowania drobiu i ryb. Powierzchnie można jeszcze posmarować odrobina oliwy. Grillować cząstki z kurczaka po 3-4 minuty z każdej strony, do zarumienienia. Dodać cukinie i również zgrillować chwilę z każdej strony. Sałatę rozłożyć na talerzach, dodać pokrojone pomidory, cale oliwki, plastry cebuli oraz cząstki zgrillowanego mięsa i cukinię. Dodać kiełki. Skropić sokiem z cytryny
Komentarze