Sałatka z grillowanym bakłażanem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Idealna do grillowanego mięsa.

  • 25 min

Składniki:

  • - 1 bakłażan
    -150-200 g pomidorków koktajlowych
    - pęczek natki pietruszki
    - 5 ząbków czosnku nieobranych
    - kilka łyżek oleju
    -ok 100 g fety
    - sól, pieprz
    - 2-3 łyżki octu balsamicznego
    - ewentualnie kilka posiekanych listków mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z grillowanym bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana pokroić w plastry, posolić, odstawić na kilkanaście minut aż puści sok. Wytrzeć ręcznikiem papierowym. Przełożyć do miski, wymieszać z kilkoma łyżkami oleju. Odstawić na kilka minut. Podobnie postąpić z pomidorkami. Bakłażana grillować na patelni grillowej po ok. 4-5 minut z obu stron. Do ostatniej porcji dodać ząbki czosnku w skórkach. Na koniec wrzucić na kilka minut pomidorki. Bakłażana pokroić na duże kawałki. Przełożyć do salaterki, dodać natkę, miętę, obrany i posiekany czosnek oraz pokrojoną w małą kostkę fetę. Dodać ocet balsamiczny, przyprawić, wrzucić pomidorki, delikatnie wymieszać. Podawać z bagietkę lub innym świeżym pieczywem lub do grillowanego mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować