Dietetyczna sałatka ze świeżą mieszanką sałat, bogatą w błonnik kaszą pęczak, pachnącym świeżym koperkiem i natką białym serem oraz aromatyczną grillowaną cukinią to świetna propozycja niskokalorycznej, bogatej w witaminy potrawy.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 cukinie
70 g mieszanki sałat
250 g białego, chudego sera
100 g kaszy jęczmiennej pęczak
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
5 łyżek posiekanego kopru
5 łyżek posiekanej natki z pietruszki
sól
pieprz
Sałatka z grillowaną cukinią, ziołowym twarogiem i kaszą pęczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie pokroić w grubsze talarki, a czosnek drobno posiekać. Cukinię oprószyć solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem i skropić oliwą. Następnie grillować na grillowej patelni.
2.Kaszę ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku.
3.Biały ser przełożyć do miski, rozetrzeć widelcem, dodać koper, natkę z pietruszki, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Komentarze