Sałatka z grillowaną cukinia z camembertem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tak się rozsmakowałam w różnych miksach sałatkowych,że często robię sobie je na drugie śniadanie:)polecam

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 1 duża lub 2 małe porcje:
    100 g młodej cukinii
    1 pomidor rzymski
    6 cm ogórka
    2 duże rzodkiewki
    1/4 czerwonej cebuli
    1/8 papryki czerwonej
    2 gałązki natki
    2 gałązki koperku
    30 g sera camembert
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżka octu balsamicznego
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z grillowaną cukinia z camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grillowanie cukini 1. Patelnię grillową rozgrzać. Umytą i suchą cukinie pokroić w plastry o grubości około 2-3 mm. Łyżkę oleju rozsmarować po patelni i ułożyć cukinię. Grillować aż nabierze ładnych brązowych pasków. Zdjąć z patelni i przełożyć na ręcznik papierowy.
  • grillowanie pomidora 2. Następnie na patelni położyć grube plastry pomidora i także go grillować. Zdjąć i położyć na ręcznik papierowy.
  • składniki sałatki 3. Ogórka obrać i pokroić w dużą kostkę. Sprawione rzodkiewki pokroić na ćwiartki a potem na plasterki. Cebulkę drobno posiekać. Pozbawioną nasion paprykę pokroić w małą kostkę. Natkę i koperek drobno posiekać. Plastry cukinii pokroić w słupki i przełożyć do miski z resztą warzyw. Pomidora obrać ze skórki i także przełożyć do miski. Ser pokroić w plastry a plastry na słupki. Dodać do miski.
  • dressing 4. W osobnej miseczce wymieszać sól z pieprzem, olejem, miodem i octem balsamicznym aż sól się rozpuści. Dressing wylać na sałatkę i delikatnie wymieszać. Odstawić na kwadrans do lodówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować