Sałatka z gotowanych buraczków z porem i czerwoną cebulą

4.32 (22 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatna w smaku, pyszna sałatka do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średniej wielkości czerwone buraki, wcześniej ugotowane

    pół średniej wielkości czerownej cebuli

    2 łyżki drobno posiekanego pora (biała część)

    2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki

    2 łyżki majonezu

    do smaku: sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.32 (22 ocen)

Zobacz również:

Buraczki

Sałatka z gotowanych buraczków z porem i czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ze skóki buraki ścieram na tarce z grubymi oczkami i przekładam do misku.

    Dodaję drobniutko posiekaną cebulę, pora i natkę pietruszki.

    Dodaję majonez i dokładnie mieszam.

    Na końcu doprawiam do smaku solą i pieprzem.

    Przed podaniem każdą porcję posypuję dodatkowo natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować