Sałatka z gorgonzolą, rukolą i pomidorami

4.49 (182 ocen)

  • 20 min

Lekka i zdrowa.

  • 20 min

Składniki:

  • garść rukoli,
    ok. 60 g gorgonzoli,
    duży pomidor,
    1/2 szklanki zielonej fasolki szparagowej,
    3-4 łyżki zielonego groszku,
    2 łyżki pestek słonecznika,
    garść ulubionych kiełków,
    oliwa i ocet balsamiczny do skropienia sałatki
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z gorgonzolą, rukolą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek i fasolkę zblanszować lub ugotować krótko na parze, ostudzić. Na talerzu ułożyć rukolę, groszek, fasolkę i cząstki pomidora. Pokruszyć ser. Posypać całość ziarnami słonecznika i kiełkami. Skropić oliwą i octem balsamicznym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Groszek Pomidor Rukola Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować