Sałatka z fetą, kapustą czerwoną i szpinakiem

2 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To kolorowa, multiwitaminowa tabletka.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 gram świeżego szpinaku
    Opakowanie sera feta około 300 gram
    2 garście drobno posiekanej kapusty czerwonej
    Papryka czerwona
    Sos:
    3 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki keczupu
    Łyżka musztardy
    2 łyżki soki z cytryny
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fetą, kapustą czerwoną i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak opłukaj i osusz. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i
    drobno potnij. Ser potnij na małe
    kosteczki. Do miski wrzuć wszystkie składniki sałatki. Wszystkie
    składniki sosu dokładnie zmiksuj i przypraw
    ewentualnie solą i pieprzem. Sałatkę tuż przed podaniem polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować