Sałatka z fetą i awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealna przekąska na imprezy

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 2 półmiski:
    4 jajka,
    2 duże cebule czerwone,
    filet z kurczaka,
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka,
    łyżeczka czosnku granulowanego,
    3 łyżki oleju,
    opakowanie sera feta,
    10 pomidorków koktajlowych,
    20 dag boczku,
    1 awokado,
    szczypiorek,
    6 łyżek oliwy z oliwek,
    łyżeczka ziół prowansalskich,
    2 ząbki czosnku,
    sałata do dekoracji.

Sałatka z fetą i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i podsmażyć na oleju do miękkości. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Cebulę, fetę, awokado i boczek pokroić w kostkę. Boczek podsmażyć do zrumienia. Pomidorki pokroić na połówki. Półmiski udekorować sałatą. Wyłożyć składniki w następnej kolejności: jajka, cebulę, kurczaka, fetę posypaną posiekanym szczypiorkiem. Następnie wyłożyć pomidorki koktajlowe,przestudzony boczek oraz awokado. Oliwę wymieszać z ziołami prowansalskimi, przeciśniętym przez praskę czosnkiem wymieszać i polać sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy